Івано-Франківськ

Одне із підприємств Калуша можуть приватизувати

Акціонерне товариство "Оріана", що розташоване у Калуському районі на Прикарпатті, готують до приватизації.

Одне із підприємств Калуша можуть приватизувати

Приватизувати можна 99,9988 % підприємства. Цю інформацію оприлюднено на сайті Фонду державного майна України, пише ПІК з посиланням на Суспільне Карпати.

“Дата аукціону, стартова ціна та додаткові умови для переможця ще не визначені. Також Фонд держмайна ще не призначив інвестиційного радника. Торги відбудуться одразу, як тільки Верховна Рада розблокує процес великої приватизації”, – йдеться в повідомленні.

Попередній розгляд даного питання відбувся 12-го березня під час засідання комітету з питань економічного розвитку. “Українська правда” пише, що Верховна Рада може розглянути відповідний законопроєкт під час засідання 16-го березня.

Нагадаємо, у березні 2020-го року проведення аукціонів призупинили через пандемію коронавірусу.

Довідково. Будівництво підприємства розпочали в 1961-му році на базі місцевих покладів калійних руд. Технологічна схема, яка використовувалася на підприємстві, передбачала комплексне використання місцевої сировини.

У 90-х роках підприємство було лідером хімічної промисловості. Тут працювали 18 тисяч людей, а основною продукцією був поліетилен.

Станом на 2018-й рік, кількість працівників становила 53, а основний прибуток підприємство отримує від здавання в оренду приміщень, обладнання та авто.

У 1995-му році “Оріана”, відповідно до рішення Фонду державного майна України, стала відкритим акціонерним товариством.

З 2002-го року ВАТ “Оріана” перебуває в процедурі банкрутства. Станом на кінець 2018-го, залишкова вартість основних засобів підприємства становила 6,6 мільйона гривень.

Підприємство не має у власності земельних ділянок. ВАТ “Оріана” орендує 50,4 гектара. Ще 263,7 гектара — у користуванні.

Станом на кінець грудня 2018-го року, все майно підприємства перебуває у податковій заставі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено