Івано-Франківськ

У Малій Кам’янці передбачають великий зиск від канадської чорниці

Вартість реалізації проєкту становить 3 млн гривень. 

kanadskaУ П’ядицькій об’єднаній територіальній громаді на Коломийщині реалізують проєкт «П’ядицькі культури», який передбачає створення навчально-виробничого цеху з вирощування лохини (канадської чорниці) у селі Мала Кам’янка, повідомляє ПІК з посиланням на інформацію Івано-Франківського регіонального відділення АМУ.

В основі проєкт – господарський розрахунок: якщо один гектар пшениці чи сої дає орієнтовно 25 тис. грн, то лохина – 1 млн гривень з гектара.

«Реалізація проєкту здійснюється за підтримки міжнародної технічної допомоги Програми USAID DOBRE, яка вже виділила громаді 1,5 млн гривень. Ще 350 тисяч гривень ОТГ виграла в рамках X обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської обласної ради. Решту коштів на умовах співфінансування спрямовують з місцевого бюджету ОТГ», – розповідає виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

За його словами підприємство надаватиме два види сервісів. Перший  догляд за рослинами, здійснення крапельного поливу, збір урожаю. Другий сервіс – навчання з розвитку аграрних підприємницьких ініціатив.
Очільник П’ядицької ОТГ Петро Гайдейчук повідомив, що під цей ягідний проєкт у сільській раді виділили 16 га землі. Навесні цього року передбачають посадку канадської чорниці, а перший врожай планують зібрати вже за три роки.

Ініціативу впроваджує місцева рада територіальної громади спільно з КП «Добробут Захід» та Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття. Вартість реалізації проєкту становить 3 млн гривень. 

Читайте також у ПІК:

Юрій Стефанчук: «Немає бідних сіл. Є села, ресурси яких – недооцінені» (ФОТО)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено