Івано-Франківськ

Сезонні заробітчани з України зможуть їхати за кордон на 3 місяці

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко розповів про умови виїзду.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише ПІК.

“Уряд, звісно, розраховує на тих українців, які останнім часом працювали за кордоном, на їх допомогу в розбудові країни. Ми свідомі того, що запропонувати найбільш активній частині цієї робочої сили європейський рівень зарплат ми наразі не можемо, але і штучні перепони не будемо створювати. Наше завдання — надати цьому процесу максимальну організованість” – коментує Вадим Пристайко

Урядовець додав, що координація процесу передбачає низку важливих обставин, які мають бути враховані роботодавцями в інших країнах для запрошення сезонних працівників з України.

“Ми бачимо це наступним чином: по можливості, централізоване звернення урядів тих країн, які зацікавлені в праці наших громадян. Ми очікуємо також гарантованого офіційного працевлаштування не менше трьох місяців, що приїзд і від’їзд цих груп буде максимально скоординований і організований, можливо чартерними рейсами. – підкреслив  Пристайко.

Він також додав, що обсервація та інші необхідні заходи медичної безпеки мають бути забезпечені як в країні, куди приїжджають наші робітники, так і при поверненні їх в Україну. Належним має бути й” рівень соціального страхування, в першу чергу медичного та гідний рівень утримання та заробітної плати”.

Читайте також:

На Прикарпатті центри зайнятості готові видавати допомогу по частковому безробіттю

Ситуація в Україні дозволяє почати вихід з карантину 11 травня — МОЗ

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено