Івано-Франківськ

У Верхнянській ОТГ пропонують саджанці лохини

У господарстві до того ж консультують стосовно висадки та догляду за ягідною культурою.

Про це повідомляють на сторінці ОТГ у Фейсбук, пише ПІК.

98129407 1322076714653299 521482435020455936 okushhi lohyny

“Морозний стрес 13 травня перейшли з мінімальними втратами, навіть на саджанцях у розпліднику повно цвіту “, – йдеться у повідомленні.

У господарстві можна придбати лохину й за попереднім переказом на осінь, в 10-12 літрових пакетах. В наявності багато сортів, є ексклюзивні Чандлер, Бонус, Аврора. Садівникам заодно рекомендують торф та добрива, а також консультації стосовно висадки лохини і догляду за нею.

Нагадаємо, що у природі лохина, яку ще називають канадською чорницею, конкурує звичайна чорниця. Та, незважаючи на родову близькість і зовнішню схожість, все ж чорниця і лохина мають відмінності, зазначає Яскрава клумба:

  • ягода: у лохини вона набагато більша і довгаста з зеленуватою м’якоттю, а у чорниці – дрібна, кругла, темно-синя в розрізі;
  • сік: чорничний сік має яскраво виражене синьо-фіолетове забарвлення, фарбує руки, язик, посуд, а у лохини – безбарвний;
  • смак: чорничні ягоди і готові вироби з них мають більш яскраві характеристики. У добре стиглих плодів лохини приємний, кисло-солодкий смак, в той час як у її родички він злегка кислуватий і менш насичений.

lokhyna yagody lohyny

 Лохина є цінним дієтичним продуктом, що благотворно діє на обмін речовин, підсилює ефект від прийому препаратів, які знижують рівень цукру в крові. 

Читайте також:

У Малій Кам’янці передбачають великий зиск від канадської чорниці

Екзотика по-тлумацьки: люди садять картоплю, а пан Богдан – картопляне дерево (фото)

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено