Івано-Франківськ

В Україні діятиме держрегулювання цін на продукти

Уряду зобов'язує продавців декларувати ціни у разі їх підвищення більш ніж на 5%.

Про це пише УНІАН, передає ПІК.

Постанова уряду України про державне регулювання цін на  низку продуктів харчування та товарів протиепідемічного призначення набуде чинності з 18 травня.

До переліку соціально значущих продуктів та товарів увійшли: вода мінеральна без газу, птиця (тушка куряча), яйця курячі категорії С1, хліб житньо-пшеничний, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (в плівці), крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, масло вершкове жирністю 72,5%, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з пшеничного борошна вищого сорту). Що стосується товарів протиепідеміологічного призначення, то до них Кабмін відніс антисептики та дезінфікуючі засоби, а також низку ліків.
При запланованому підвищенні цін на 5% і більше, але менш як 10%, застосування роздрібної ціни можливе не раніше ніж через три дні, без урахування дня декларування. У разі підвищення цін від 10% і більш, але менш як 15%, – застосування ціни можливе не раніше ніж через 14 днів, а у разі підвищення цін на 15% і більше – нові ціни можна застосовувати щонайменше за 30 днів після декларування.

Читайте також у ПІК:

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено