Івано-Франківськ

У Косівському районі найвищий в області показник щодо одужання від COVID-19

Косівщина входить у трійку районів Прикарпаття, які найбільше залучають коштів з місцевих бюджетів на подолання COVID-19.

Про це повідомив голова Косівської районної державної адміністрації Петро Іванишин в оприлюдненому на сайті РДА звіті щодо протидії поширенню хвороби в районі, пише ПІК.

«Скоординованими діями влади й створеного штабу, який є мозковим центром у період карантину, ми не допустили в районі масового захворювання на COVID-19. А завдяки медикам, маємо найкращі показники в області щодо кількості осіб, які одужали: з 38 хворих, 27 – одужали», – зазначив очільник РДА.

До слова, у Косівську ЦРЛ привозять хворих з підозрою на COVID-19 не лише з Косівського, але й Верховинського і частково – Снятинського районів.

Тож важливо те, що завдяки активним діям районної та міської влади, волонтерів, держави, Косівська ЦРЛ забезпечена найнеобхіднішими засобами та медикаментами для лікування хворих на COVID-19. На потреби закладу спрямовали 1,5 млн гривень коштів, які в районному бюджеті передбачалися на проведення культурно-масових заходів.

Нагадаємо, що окрім того, Косівській ЦРЛ надійшла благодійна допомога в сумі 2 млн 124 тис. гривень від АТ «Укргазвидобування».

Зазначимо, що станом на 26 травня у Косівському районі лабораторно підтверджені 38 випадків коронавірусної хвороби. В сусідніх районах: Надвірнянському – 133, Коломийському – 58, Верховинському – 8 (це найменше серед районів Прикарпаття). Найбільше інфікованих у Калуському районі – 162 особи та в Івано-Франківську – 370. Загалом в області з початку епідемії підтверджені 13о6 випадків захворювання, одужали – 673 пацієнти, померли -74.

Читайте також:

Степанов пояснив, чому в Україні захворіли на коронавірус понад 4 тисяч медиків

Оточення Ємця продає лікарням повільні китайські ПЛР-аналізатори з накруткою 30%

Ми в Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено