Івано-Франківськ

Понад 8 тисяч жителів Космацької ОТГ скоро можуть залишитися без банківського обслуговування

Тут  збираються закрити місцеве відділення АТ  Ощадбанк з 24 липня, яке обслуговує жителів сіл Космач, Прокурава та Брустори.

З проханням розповісти про їхню проблему та допомогти до журналістки ПІКу звернулися жителі ОТГ. Чому ж закривають відділення?

«Попередження про те, що відділення закривають голові ОТГ прийшло ще на початку січня 2020-ого, – розповідає Марія Арсенич, контролерка-касирка космацького відділення АТ Ощадбанк.— Голова повинен був написати, що погоджується або не погоджується із таким рішення вищого керівництва банку. Голова, звісно, не погодився. Наприкінці січня 2020-ого, на черговій сесії ОТГ, розглянули це питання. За рішенням сесії направили листа в обласне відділення АТ Ощадбанк з проханням не закривати наше відділення. Вочевидь, на наше прохання ніхто не зважав, бо  19 травня прийшло попередження, що з 24 липня космацьке відділення закривають».

За словами пані Арсенич, причиною закриття є начебто мала кількість клієнтів та буцімто нерентабельність відділення. Проте про жодну нерентабельність не йдеться.

«Ми  щодня проводимо більше 100 операцій, – продовжує жінка. – Це   обмін валюти, грошові перекази, оплата квитків, страхування життя та авто, у нас відкривають рахунки, депозити, оформлюють та проводять обмін  зарплатних і пенсійних карток, оплачують за компослуги, проводять десятки інших платежів».

Керівництво ОТГ та жителі сіл зверталися на «гарячу лінію» Ощадбанку. Там порекомендували звернутися у обласне та районне відділення. У Косові людей відправили до Івано-Франківська. В область днями поїхав заступник голови ОТГ Іван Лесюк. Там йому повідомили, що наразі немає керівника обласного відділення Ощадбанку, а є людина, яка виконує обов’язки, і вона такі питання не вирішує. А коли буде призначений керівник (бо зараз проводиться конкурс), тоді й можна буде знову звернутися, але найкраще ці питання вирішити в столиці. Тобто вкотре треба телефонувати на «гарячу лінію» або писати листи до Києва.

Щоправда, в Івано-Франківську сказали, що можливо у селі Космач, яке є центром ОТГ, встановлять банкомат від Ощадбанку. Та коли це буде — наразі невідомо. Для того, аби встановили банкомат, слід зібрати десятки різних документів. До речі,  вартість встановлення банкомату — понад 200 тисяч гривень. Натомість умови існування космацького відділення, за словами пані Арсенич – чудові. Воно знаходиться у приміщенні ради ОТГ, у відремонтованій світлій, чистій, теплій кімнаті, плата за опалення здійснює рада ОТГ, банк оплачує лише за світло.

 «Жителі ОТГ у розпачі, – каже Параска  Бойчук, директорка космацького будинку культури – адже не уявляємо, як щоразу, коли треба буде або взяти зарплату, або заплатити за якісь послуги, здійснити перевід грошей, чи отримати кошти, будемо їздити за 35-40 кілометрів в Коломию чи до Косова. Бо лише там є відділення банків та банкомати. На території Космацької ОТГ немає жодного банкомата чи відділення будь-якого банку. Люди будуть протестувати».

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також:

Негода на Прикарпатті: на Косівщині руйнування дороги, на Снятинщині – дамби

Їдемо до Тлумача по лісові суниці

На Прикарпатті часто йдуть здавати кров цілими групами

Злата Леміш

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено