Івано-Франківськ

Що робити туристу в разі скасування подорожі через Covid-19

Плани багатьох українців, які збиралися закордон через коронавірус змінилися. Чи повернуть кошти та на що має право турист?

Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

Відповідно до закону України “Про туризм” туроператор (турагент) зобов’язаний додержуватися умов надання комплексу туристичних послуг, про які був поінформований турист до укладення договору на туристичне обслуговування, крім випадків, коли про зміну таких умов повідомлено туриста до укладення договору або якщо зміни внесено на підставі угоди, укладеної між сторонами договору.

Турист має право відмовитися від виконання договору на туристичне обслуговування до початку туристичної подорожі за умови відшкодування туроператору (турагенту) фактично здійснених ним документально підтверджених витрат, пов’язаних із відмовою.

Туроператор має право відмовитися від виконання договору лише за умови повного відшкодування замовникові збитків, підтверджених у встановленому порядку та заподіяних внаслідок розірвання договору, крім випадку, коли це відбулося з вини туриста.

Також туроператори та авіакомпанії можуть отримати в Торгово-промисловій палаті України сертифікат про те, що коронавірус є форс-мажором і саме це завадило надати послугу. Кожен окремий туроператор має звертатись особисто для отримання такої довідки.

Після цього туроператор може за згодою сторін не повертати гроші, але це не звільняє його від виконання своїх зобов’язань. Тобто, коли карантин закінчиться і ситуація стабілізується, туроператор повинен надати послугу в повному обсязі. Якщо ж турист погодиться з туроператором перенести поїздку, то він зможе поїхати, але пізніше.

У разі, якщо туроператор не надав заявлені послуги, за захистом порушених прав турист має право звернутись до головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській  області.Після отримання заяви, фахівці проведуть перевірку за викладеними фактами. У разі виявлення порушень, винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено