Івано-Франківськ

207 порушень карантинних вимог виявили в закладах Франківська: перевірки стануть жорсткішими

Якщо в одному і тому ж закладі порушення зафіксують вдруге - заклад зачинять.

Протягом 18-21 червня  в Івано-Франківській області провели  моніторинг закладів громадського харчування. Наразі перевірено 758 закладів.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА на офіційному сайті, пише ПІК.

“Виявлили 207 порушень, склали 49 протоколів про порушення карантинних вимог, направлено 33 інформації до органів влади та місцевого самоврядування та 15 – до  органів Національної поліції”, – йдеться у повідомленні.

Результати перевірок свідчать про масові порушення карантинних правил та норм як і населенням, так і заклади.

“Фахівці головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області заздалегідь розробили методичні рекомендації щодо проведення протиепідемічних заходів в певних закладах, довели їх до керівників та адміністрацій закладів, органів влади та місцевого самоврядування, голів ОТГ.  Крім того, усі рекомендації були опубліковані на офіційному веб сайті служби та на сторінці у ФБ”, – йдеться у повідомленні.

Враховуючи таку ситуацію, в Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини було прийнято рішення перезавантажити підхід і формат проведення перевірок та обстежень.

“Відтепер Держпродспоживслужба перевірятиме дотримання санітарно-епідемічних вимог в позаробочий час та у вихідні дні.  Перевірки будуть фільмуватись, а до участі в них будуть залучатись представники громадських організацій, Національної поліції та ЗМІ. Після  другого  факту фіксації порушення в одному і тому ж закладі – будуть   подаватись пропозиції до розгляду Регіональною комісією з ТЕБ і НС щодо прийняття рішення про припинення його діяльності”, – повідомляють фахівці.

Нагадуємо, що за порушення карантину передбачений чималий штраф:  для громадян – від 17 тис. грн до 34 тис. грн, а для посадових осіб – від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

Тож закликаємо краян: дотримуйтеся необхідних протиепідемічних вимог!  Не ставте під загрозу своє  здоров’я та здоров’я ваших близьких. Ризик захворювання різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також:

У Франківську знищили рекламу наркотиків

Які ще правопорушення виявляє система TruCAM?

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено