Івано-Франківськ

Фахівці видалили сторінки в соцмережах, які використовували для впливу на вибори в Україні

Особи, які управляли мережею, витратили близько 1,93 млн доларів на розміщення реклами в Facebook і Instagram.

Про це повідомляє УНН, передає ПІК.

Фахівці американської корпорації Facebook, якій належить однойменна соціальна мережа, припинили роботу десятків сторінок і облікових записів, які застосовувались, зокрема, для впливу рекламним агентством в Україні на хід виборів в цій країні.

“Видалені 72 аккаунти у Facebook, 35 сторінок і 13 облікових записів в Instagram. Вони були об’єднані в мережу, яка частково працювала в автоматизованому режимі в Україні. Вона була орієнтована на “внутрішню аудиторію”, – йдеться у повідомленні.

Ці сторінки “пов’язані з рекламним агентством Postmen DA в Україні”.

“Ці сторінки були особливо активні в період президентських і парламентських виборів в Україні у 2019 році. З їх допомогою, як випливає із заяви, зокрема, “публікували політичні меми, сатиру і інший контент, в тому числі що стосується Криму, НАТО, економічної політики України, внутрішньої політики, виборів, критики і підтримки різних кандидатів, у тому числі Володимира Зеленського, Юлії Тимошенко і Петра Порошенка”, – йдеться у повідомленні.

Частина сторінок була видалена “за розпалювання ненависті”. Згідно з оцінками Facebook, 766 тис. облікових записів входили в число підписників “однієї або більше сторінок”, про які йде мова.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

“Шльопанці”- небезпечні для здоров’я. У чому шкода популярного взуття

Стало відомо, хто буде в Раді замість Святослава Вакарчука

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено