Івано-Франківськ

Лукашенко привів армію в бойову готовність

Світлана Тихановська закликає європейських лідерів підтримати пробудження Білорусі.

Олександр Лукашенко заявив, що підрозділи армії республіки на західному кордоні приведено в повну бойову готовність.

Навіщо Лукашенко стягує армію на кордон з ЄС?

За словами президента, країна так відреагувала на заяви лідерів Заходу.

Слава богу, що ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних рубежах нашого кордону, привели їх у повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх зобов’язань“, – пояснив Олександр Лукашенко.

Ще раз підкреслю: дуже шкода, що окремі підрозділи, особливо сил спеціальних операцій, нам довелося задіяти для наведення порядку всередині країни. Ну, така певна частина нашого населення. Вона не те що не розуміє, вона робить це спеціально“, – відмітив Лукашенко.

Що вирішать європейські лідери?

Сьогодні, 19 серпня, відбудеться позапланова відеонарада очільників держав ЄС, присвячена ситуації в Білорусі. Голова Євросоюзу Шарль Мішель звернувся до лідерів з листом, в якому запросив взяти участь у нараді. Політики мають обговорити, як краще реагувати на події в Білорусі та зашкодити зовнішньому втручанню.

Шарль Мишель: фото, биография, досье

Народ Білорусі має право визначати своє майбутнє. Для цього необхідно припинити насилля та почати мирний та інклюзивний діалог“, – написав у листі Шарль Мішель.

Коли Тихановська отримає владу?

Світлана Тихановська ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі для “процесу мирної передачі влади за допомогою діалогу”.

Тихановська закликала до мітингів у всіх містах і збирає докази ...

За її словами, ця рада “негайно оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участі міжнародних спостерігачів”.

Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу“, – зазначила Тихановська.

17 серпня довірена особа кандидатки в президенти Світлани Тихановської Ольга Ковалькова опублікувала список білорусів, які увійшли до складу Координаційної ради. У списку – нобелівська лауреатка з літератури Світлана Алексієвич, голова правозахисного центру “Вясна” Алесь Біляцький, представник адміністрації парку “Великий Камінь” Алесь Дуко.

Також перелік поповнили юрист Максим Знак, координаторка штабу Віктора Бабарика Марія Колеснікова, кіносценарист Андрій Курейчик, педагог Євген Ливянт, глава групи компаній “А-100” Олександр Центер, художник Володимир Цеслер, економіст Сергій Чалий.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що створення опозицією Координаційної ради є “спробою захоплення влади з усіма наслідками, що випливають”.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено