Івано-Франківськ

Кордони Європи будуть закриті для українців ще два тижні

Кордони європейських країн для України можуть відкритися за умови зменшення кількості заражень корнавірусом. 

82 main

Кордони Європи доя громадян України закриті давно. Вчора, на засіданні комітету постійних представників ЄС було прийнято рішення залишити без змін список з 11 іноземних держав, для громадян яких скасують обмеження на поїздки до ЄС. Серед них немає України, а також  США та Росії.

Про це з посиланням на європейські дипломатичні джерела в Брюсселі повідомляє ТАСС, в середу, 2 вересня.

“На засіданні Комітету постійних представників ЄС (COREPER) було прийнято рішення залишити список країн без змін”, – повідомив європейський дипломат.

До списку країн, громадянам яких яким можна перетинати кордони ЄС, входять: Канада, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Руанда, Грузія, Уругвай.

Критерії визначення третіх країн, для яких можуть зняти обмеження на в’їзд, включають оцінку епідситуації та заходи стримування поширення коронавируса, а також економічні та соціальні міркування.

Що стосується епідситуації, то відносно безпечними вважаються країни, де:

число нових випадків COVID-19 за останні 14 днів на 100 000 жителів близько до середнього або нижче середнього по ЄС (станом на 15 червня 2020 року);
стабільне або убуває число заражень в період порівняно з попередніми 14 днями.

Нагадаємо, для України кордони країн ЄС з початку відкриття карантину ще не відкривалися і досі залишаються закритими. Це пов’язано з несприятливою епідеміологічною ситуацією з поширенням коронавируса в нашій країні.

Крім того ми писали, що віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявляла, що зовнішні кордони ЄС не будуть відкритими для громадян України до кінця вересня.

Читайте також:

COVID-19: на Прикарпатті за добу захворіли 174 людини

2 вересня: не можна відмовлятись від допомоги…

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено