Івано-Франківськ

Кількість призваних на строкову військову службу восени 2020 року планують зменшити

Також вживаються заходи щодо удосконалення порядку проходження військової служби зазначеної категорії військовослужбовців.
Генеральний штаб працює над якісним укомплектуванням Збройних cил України рядовим та сержантським складом та над збільшенням військовослужбовців військової служби за контрактом.Про це повідомляє  Івано-Франківська облдержадміністрація, пише ПІК.

Закон України від 04.06.2020 № 680-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців», який набирає чинності з 01.10.2020 року, вводить нові військові звання сержантського та старшинського складу, які будуть розділятися на молодший, старший та вищий склад.

Передбачено вдосконалення нормативно-правових актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, забезпечення кар’єрного зростання військовослужбовців та підвищення рівня матеріального (грошового) забезпечення військовослужбовців (з початку 2021 року у разі збільшення обсягів видатків за фондом грошового забезпечення за запитом Міноборони України).

У військових комісаріатах, які перетворюються на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, працюють над удосконаленням організації відбору кандидатів для прийому на військову службу за контрактом. Проведення вищезгаданих робіт позитивно визначається на кількості громадян, які вступають на військову службу за контрактом.

Від початку року залучили до військової служби за контрактом у Збройних силах України 25 тис. чоловік (з них понад 2 тис. осіб офіцерського складу). Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні – грудні цього року. Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету міністрів України.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено