Івано-Франківськ

На Прикарпатті з гвинтокрилів розкидатимуть вакцину проти сказу

Приманки з вакциною розповсюджуються шляхом розкидання з авіатранспорту на території лісових та польових угідь, поза межами населених пунктів.

Вакцинацію диких м’ясоїдних тварин проводитимуть на території Долинського, Рожнятівського, Надвірнянського районів і Болехівської та Яремчанської міської ради. Заплановано розкидати 65 тисяч доз вакцини.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Примітка:

  • Приманка з вакциною, яка розповсюджується авіатранспортом – є безпечна для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна.
  • Прохання до жителів області: при виявлені подібних приманок – не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.
  • Якщо приманка випадково потрапила на території особистого селянського господарства, прохання перенести її, в рукавицях, за межі господарства, де її може спожити дика тварина.

З 9 вересня 2020 року з Коломийського аеродрому буде проводитись розповсюдження приманок на решту територію області відповідно до програми Боротьби зі сказом на території України в 2020 році.

4 foto v melnika vaktsina proti skazu

Фото ілюстративне

Здійснюватимуть вакцинацію відповідно до положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 році. Компанія проводиться під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено