Івано-Франківськ

На Прикарпатті влада хоче забрати приміщення у єпархії УПЦ

Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви готова оскаржити рішення суду першої інстанції, яке прийняло рішення на користь Івано-Франківської міськради.

Забрати приміщення у єпархії Української Православної Церкви в Івано-Франківську влада міста хоче давно.

“У Господарському суді Івано-Франківської області 10 вересня 2020 року відбувся новий розгляд позовної заяви виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі 909/476/19 про зобов’язання Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви звільнити та повернути нежитлові приміщення, які знаходяться по вул. Чорновола, 6 та та 6Б в м. Івано-Франківську (Спасо-Преображенський храм)”, – повідомляє пресслужба єпархії, пише ПІК.

За наслідками розгляду справи, додає джерело, судом було прийнято рішення про задоволення вимог, які викладені у скарзі позивача.

“Незважаючи на те, що договір оренди нежитлових приміщень, який було укладено ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи позивача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому”- повідомляє єпархія.

З огляду на це, суд першої інстанції зобов’язав відповідача, Івано-Франківську єпархію УПЦ, звільнити орендовані нежитлові приміщення.

Забрати приміщення у єпархії не просто. Як повідомляє пресслужба, Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви скористається своїм правом оскаржити рішення суду першої інстанції до Західного апеляційного господарського суду.

Чтайте також:

Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ готова передати медикам приміщення семінарії

У Миколаєві помер голова обласного осередку “Свободи”

Ваш гороскоп на 14 – 20 вересня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено