Івано-Франківськ

«Мадам Елен»: Івано-Франківський драмтеатр проведе розслідування

У Франківському драмтеатрі відбулася прес-конференція з нагоди прем'єри вистави "Мадам Елен". Виставу можна побачити з 24 по 27 вересня.

Сьогодні, 23 вересня, у Франківському драмтеатрі відбулася прес-конференція з нагоди прем’єри вистави “Мадам Елен” – життя доньки українських емігрантів, Елен Боєчко.

Про це повідомили театрали на пресконференції 23 вересня, пише ПІК.

“Івано-Франківськ драмтеатр повернувся у рідні стіни, адже Івано-Франківськ тепер у “помаранчевій” карантинній зоні. Сезон відкрили вдруге. Перше відкриття було на горі Піп Іван. Друге на рідній сцені  – “Гуцулкою Ксенею”. Тепер відіграємо ті вистави, які заборгували. А з 24 вересня у нас запланована нова довгоочікувана прем’єра – вистава “Мадам Елен””, – каже Ростислав Держипільський керівник драматичного театру імені Івана Франка.

У виставі “Мадам Елен”порушується тема еміграції. Передумовою до створення вистави стало знайомство головного режисера драмтеатру Жюля Одрі з літньою жінкою, яка живе у Франківську, але родом із Франції, з містечка Ґурже.

“Мадам Елен” – унікальна вистава, без готового матеріалу, це вистава розслідування.

Чому розслідування?

“Це продовження теми спогадів. Розпочинається вона ще у виставі “Фелікс Австрія”. Коли я випадково зустрів жінку – Олену (Елен), яка розмовляла французькою. Я задумався, як можна жити 70 років в Україні, мріяти повернутися до Франції і не забути мову? Як це жити закордоном? Як ми можемо пізнати себе, коли ми не вдома?”, – розповідає Жюль Одрі.

Тому Одрі подався до її рідного міста Ґурже і вирішив показати на сцені дружбу між двома людьми, спільне між їхніми народами. Таке своєрідне розслідування на основі реальних подій. Симбіоз історії: від Другої світової війни й до наших днів.

00f631b6 46d6 4e25 8472 3896131682ed 1

До слова, прем’єру “Мадам Елен” планували ще на 17 березня. Але карантин вніс свої корективи. Не лише змінив дату прем’єри, а й підкорегував виставу: від змістового (адже Жюль Одрі за час карантину мав змогу відвідати те місто, де жила головна героїня), естетичного доповнення матеріалу до зміни актора. Тепер француза гратиме Юрій Хвостенко.

“Я теж свого роду емігрант і в мене багато хвилювань, переживань. Адже Мадам Елен” – це інтерв’ю, сповідь Жюля і Елен. Двох емігрантів, які розповідають історію, а таким чином відпускають її, очищуються. Це терапевтичне дійство для них і для глядачів”, – розповідає Юрій Хвостенко.

Виставу можна побачити з 24 по 27 вересня. Інформація для тих, хто придбав квитки весною:

  • якщо на ваших квитках значиться 18 березня, перегляд вистави відбудеться 24 вересня;
  • якщо зазначено 19 березня, то 25 вересня.

Зауважимо, оскільки у місті досі діють карантинні обмеження вистави гратимуть тільки на 50% заповнення глядачами.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено