Івано-Франківськ

На Бурштинській ТЕС заговорили про спалах коронавірусу

У двох цехах ДТЕК Бурштинська ТЕС підняли навантаження на одного працівника. Через високу захворюваність не вистачає людей на робочих місцях.

Спалах коронавірусу на Бурштинській ТЕС цього року уже був. Цього тижня за відсутності офіційної інформації щодо кількості працівників, які вражені коронавірусною хворобою, в колективі станції знову наростає тривога.

Неспокій спровокувало те, що через захворюваність серед працівників (про точні діагнози ніхто не знає), люди у двох цехах станції переведені на 3-змінний робочий тиждень. Їм скоротили “відсипні”. Оплату дотаткового робочого часу обіцяють згодом.

ПІК звернулася за коментарем до лікаря-інфекціоніста Буршнинської міської центральної лікарні Світлани Фединишин, яка оперує офіційною інформацією щодо рівня захворюваності на “ковід” серед мешканців Бурштина.

“Станом на 17 вересня у місті з початку пандемії було 129 лабораторно підтверджених випадків коронавірукусної хвороби. Станом на 24 вересня додалося ще 18 нових випадків. Тобто з початку пандемії коронавірус вразив 147 мешканців Бурштина та села Вигівка. З 18 нових хворих маємо одного-двох працівників станції. Тобто, говорити про спалах захворювання та ТЕС немає причин, – сказала Світлана Іванівна.

Нагадаємо, що весною цього року майже 2000 енергетиків ТЕС і ТЕЦ компанії ДТЕК працювали в умовах повної ізоляції з 20 березня. За рішенням уряду з 11 травня в Україні був ослаблений карантин.

У зв’язку з цим в компанії прийняли рішення з 13 травня завершити спеціальний режим роботи для семи з дев’яти своїх електростанцій.

Для Бурштинської ТЕС ізольований режим роботи тривав до 22 травня. Це було пов’язано з тим, що рівень захворюваності на коронавірус залишався стабільно високим.

Читайте:

Три місяці в ізоляції: енергетики Бурштинської ТЕС завершили найтривалішу зміну в своєму житті

Кількість постраждалих в Коломийському “Леоні” зросла

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено