Івано-Франківськ

В Рогатинському районі на Прикарпатті обговорили початок ремонту дороги міжнародного значення

Ремонт 8 км дороги у першому шарі планують розпочати найближчими днями.

121725034 4597903503615959 3338684889406710359 n

Ремонт дороги міжнародного значення М-12 на відрізку Стрий – Тернопіль, який пролягає через села Рогатинщини, можна розпочати найближчими днями. Про це йшлося сьогодні на виїзній робочій нараді безпосередньо в районі передбачених робіт, повідомляє ПІК.

Дорожники готові розпочати ремонт на відрізку 8 км

Цього року вони мають підсилити основу дорожнього полотна та викласти вирівнювальний шар з асфальтобетону товщиною 10 сантиметрів. Щоб не втратити якісні показники завершального етапу роботи, його проведуть весною.

Перша заступниця голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка зазначила:

” Проведений тендер. Уже завтра можна підписати договір з підрядником на виконання робіт.Тішуся, що теж долучилася до розв’язання цієї дорожньої проблеми. І щиро вдячна, що за сприяння народного депутата Едуарда Прощука та голови уряду Дениса Шмигаля держава виділила 100 мільйонів гривень на ремонтні роботи, передбачені на цей рік. Цей транш вкрай важливий і для мешканців Рогатинського району, і для України в цілому. Адже йдеться про ремонт дороги міжнародного значення – М-12. Наразі  бачимо шлях у жахливому стані. Та я вже бачу цю дорогу зовсім іншою”.

У робочій нараді щодо початку ремонту дороги М-12 також брали участь народний депутат України Едуард Прощук, голова Рогатинської районної ради Роман Гринишин, заступник начальника служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Михайло Новосільський.

Максимальний ресурс на місцеві дороги

Нагадаємо, що автошлях М 12 — автомобільний шлях міжнародного значення, який проходить територією Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської та Кіровоградської областей. Збігається з частиною європейського маршруту E50 (Брест — Париж — Прага — Ужгород — Кропивницький —Донецьк — Ростов — Махачкала).

Ремонт дороги міжнародного значення М-12 на відрізку Стрий – Тернопіль, який пролягає через Рогатинщину, планують розпочати  у першому шарі найближчими днями. До повного завершення ремонту дорога буде проїзною.

Цього року Кабінет міністрів України виділив на відновлення доріг місцевого значення на Прикарпатті суттєвий ресурс – понад 523 мільйони гривень. Такого фінансового ресурсу не було за всі роки незалежності України.

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено