Івано-Франківськ

“Довжелезні черги”: у Словаччині люди масово тестуються на COVID-19 (ФОТО)

У Словаччині в суботу, 31 жовтня  розпочалося загальнонаціональне тестування населення на наявність коронавірусу.

У містах із самого ранку почали формуватись затори і черги охочих здати тест. Місця, де можна здати аналіз, почали працювати о 7 ранку і зачиняться о 22 годині. Про це пише Європейська правда.

9a5d351 slov covid

Люди проходять швидке тестування на антиген, результати якого сповіщають у запечатаному конверті протягом 15-30 хвилин. Тести на антиген дають швидкі результати, але не вважаються настільки надійними, як ПЛР-тест. 

Уряд країни хоче перевірити на COVID-19 всіх, хто старший ніж 10 років.  Якщо людина отримає позитивний результат тесту, вона повинна самоізолюватися на 10 днів. Той, хто відмовляється здати тест, теж повинен самоізолюватись, за порушення карантину загрожує штраф.

Людина з негативним результатом тесту звільняється від комендантської години, яка буде введена з понеділка.

 

Населення Словаччини складає близько 5,5 мільйонів осіб. Словаччина є першою країною такого розміру, яка проводить загальнонаціональне тестування.  Пілотні тестування перших чотирьох округів проходили минулими вихідними. Другий етап тестування заплановано на 7-8 листопада.

До слова, президентка Словаччини Зузана Чапутов вже заявила, що вважає цю ідею нездійсненною. Напередодні командам, що проводять тестування, не вистачало персоналу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено