Івано-Франківськ

Румунські жандарми на Прикарпатті

В Івано-Франківську нацгвардійці продемонстрували правоохоронні спроможності своїм колегам із Румунії.

50-й полк Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, що дислокується в Івано-Франківську, із робочим візитом  відвідала група військовослужбовців Жандармерії Румунії.

Про це повідомляє Національна Гвардія України, пише ПІК.

frankivsk rumunska spivpracya 12

Основна мета приїзду – огляд правоохоронних спроможностей гвардійців, а також обмін досвідом у сфері підтримки громадської безпеки.

Протягом візиту іноземці оглянули транспортні та спеціальні засоби, форму одягу та екіпіровку, яка використовується особовим складом гірсько-патрульної роти під час виконання завдань у гірській місцевості.

Румунським колегам представили засоби, які закуплялися у рамках цього та інших проєктів. Це, зокрема, мобільний центр психологічної підтримки, оптичні прилади, транспортні засоби, бодікамери, навігаційне обладнання, квадроцикл та снігоход.

Водночас іноземні колеги мали змогу переглянути практичні дії військових нарядів під час режимно-обмежувальних заходів на мобільному посту контролю, порядок роботи мобільного резерву гірсько-патрульної роти під час проведення розвідки гірської місцевості, захист особового складу при застосуванні правопорушниками вогнепальної зброї, його нейтралізація.

«Уперше до цієї військової частини я приїздив у 2015 році. Тоді ми спільно починали нашу довготривалу співпрацю із підвищення правоохоронних спроможностей як румунських жандармів, так і українських гвардійців. Сьогодні мені приємно бачити, що наша робота приносить вагомі результати. Одним з таких досягнень є створення за нашої підтримки гірсько-патрульного підрозділу, який уже кілька років підтримую безпеку громадян в гірській та лісистій місцевості даного регіону», – розповів полковник Петру Флорістеану.

За словами підполковника Віталія Гузія, начальника служби міжнародної технічної допомоги управління міжнародного співробітництва Головного управління НГУ, проєкт націлений на підтримку безпеки громадян у прикордонному регіону.

«Аналогічний захід проходив три тижні тому в Жандармерії Румунії округу Марамуреш. Там ми мали змогу подивитися такі ж правоохоронні навчання у виконанні наших румунських партнерів і перейняти у них ті знання та навички, які потрібні нам тут, в Україні. Усе це робиться для того, аби протидіяти злочинності та оберігати громадський спокій українського населення із використанням передового європейського досвіду», – запевнив офіцер.

Результатом успішної реалізації проєктів стане збільшення ефективності підрозділів НГУ та Жандармерії Румунії у спільній боротьбі з транскордонною організованою злочинністю, збільшення рівня довіри населення прикордонних територій до правоохоронців та поінформованості про їх діяльність. Це також дозволить вивчити та впровадити в діяльність передовий європейський досвід, позитивно вплине на підвищення якості виконання завдань з підтримання громадської безпеки по обидві сторони кордону та покращить криміногенну ситуацію в регіоні загалом.

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено