Івано-Франківськ

Двом науковцям Прикарпатського університету призначили стипендії Кабінету міністрів

Роман Щур та Ростислав Яворський поповнили когорту стипендіатів рідного університету.

photo52

Стипендії Кабінету міністрв України будуть отримувати двоє молодих науковців Прикарпатського університету, повдомляє прес-служба ОДА, пише ПІК.

Президією Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки призначено стипендії Кабінету міністрів України для молодих вчених (Постанова № 06 від 6 листопада 2020 року).

“Серед стипендіатів і двоє молодих науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника – доктор економічних наук, професор кафедри фінансів економічного факультету Роман Щур та молодший науковий співробітник Ростислав Яворський”, – йдеться у повідомленні.

Роман Щур – автор 107 наукових публікацій. У результаті його наукових досліджень розроблено й обґрунтовано теоретико-методологічні засади функціонування фінансів об’єднаних територіальних громад та розроблено на цій основі науково-прикладні рекомендації щодо модернізації управління ними для забезпечення соціально-економічного розвитку сільських, селищних та міських територій у регіонах України.

Ростислав Яворський – автор 44 друкованих праць. Опубліковані результати експериментальних досліджень молодого науковця відзначаються багатогранним підходом та систематичним аналізом, що є важливим з точки зору тонкоплівкового матеріалознавства і напівпровідникових наноматеріалів. Важливість та новизна експериментальних підходів підтверджується як значною кількістю наукових статей, що індексуються в міжнародних базах даних (Scopus, Web of Science) ‒ 11, так і наявністю патенту України на корисну модель.

“Варто зазначити, що стипендіатами Кабінету міністрів України є ще троє викладачів ПНУ – Іван Буртняк, доктор економічних наук, професор кафедри економічної кібернетики економічного факультету; Ольга Зозуляк, докторка юридичних наук, професорка кафедри цивільного права Навчально-наукового Юридичного інституту; Юлія Максимів, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри обліку і аудиту економічного факультету”, – зазначають в ОДА.

Читайте також:

Юні науковці з Франківська – переможці конкурсу-захисту дослідницьких проєктів

На Прикарпатті визначили переможців премії імені Володимира Полєка в галузі краєзнавства

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено