Івано-Франківськ

Лекторій «15х4»: вперше не про науку, а про історії

Громадська організація «Інститут неформальної освіти» реалізовує молодіжний проект під назвою «Освітня станція “Д”».

Мета полягає в тому, щоб задіяти молодь з східної та західної України до обговорення соціальних проблем з якими стикаються всі люди, не залежно від статі, раси та місця знаходження, пише ПІК.

Першим етапом проекту було проведення 24 дебатних воркшопів у маленьких містах Івано-Франківської області. Другим етапом є проведення онлайн-лекторію у форматі «15х4», де 4 лектори 15 хвилин розказуватимуть свою історію, або ділитимуться своїм дебатним чи активістським досвідом.

Організатори проекту зібрали представників різних вікових груп, різних статей, професіоналів та тих, хто такими тільки стає. Кожен виступ – це якась історія особистих змін, змін спільнот (у яких ми живемо).

«Сьогодні ми проведемо лекторій «15х4» – в нестандартному форматі – не про науку, а радше про історії. Загалом наш проект про дебати, діалог, довіру, дискусії та спільний досвід. Ми створили «Освітня станція «Д»» для згуртування, щоб створити спільноту людей. Ми хочемо дати інструмент, яким є в даному випадку «дебати» для того, щоб вести діалог; для того, щоб долучатися до ширшого руху України, для того, щоб дати простір, майданчик для комунікації різних частин України», – пояснює суть проекту тренер Орест Багрій.

Провели два онлайн-лекторії, у яких спікери ділилися досвідом організації культурних та соціальних проектів, історіями, які перевернули їхнє життя, історіями успіху, вплив на громади свого міста, про досвід створення молодіжних рад, переваги євроінтеграції та лінощі, як рушій прогресу.

 «Дебати – це виклики: це постійний виклик спілкуватися з незнайомими людьми, говорити на теми, про які ти не маєш жодного розуміння. Дебати – це найбільша мотивація цікавитись чимось, адже ти зразу бачиш механізм застосування знань», – каже спікерка Олександра Давидова.

Проєкт «Освітня станція “Д”» організовує ГО «Інститут неформальної освіти» за підтримки Агентства США з міжнародного міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено