Івано-Франківськ

Другий тур місцевих виборів в Україні: вже є перші порушення

Сьогодні, 15 листопада у семи містах України розпочався другий тур місцевих виборів. Українці обирають мерів.

Голосування відбувається в містах, де населення перевищує 75 тисяч, а у першому турі місцевих виборів жоден із кандидатів на міського голову не набрав 50% плюс один голос.  Це – Кам’янець-Подільський (Хмельницька область), Краматорськ (Донецька область), Луцьк (Волинська область), Одеса, Суми, Українка (Київська область), Херсон.

Незалежні спостерігачі вже зафіксували перші порушення в час другого туру виборів в Одесі, Херсоні, Луцьку, Українці та Кам’янці-Подільському. Про це повідомляє Громадська мережа “ОПОРА”, пише ПІК.

На виборчій дільниці №511157 в Одесі спостерігачку ОПОРИ не допускали на засідання дільничної виборчої комісії. За словами самої спостерігачки, її не допускала співробітниця пологового будинку, де розташована виборча дільниця. У переліку членів комісії, імені спостерігачки не було.

Другий тур місцевих виборів в Україні: в семи містах обирають мерів.

А спостерігачі у Херсоні повідомили про брак виборчих кабінок і скриньок – на великій виборчій дільниці №650632 замість шести кабінок та скриньок, є лише п’ять. Така ж ситуація з кабінками на дільниці №650709. На середній виборчій дільниці №650634 замість чотирьох кабінок – лише три.

У Луцьку спостерігача не допустили на ранкове засідання через відсутність паперового оригіналу тесту на коронавірус. Спостерігач мав з собою електронну версію документа.

“В комісії вимагали саме паперовий оригінал з печаткою, тому порадили спостерігачеві роздрукувати його в лабораторії і повернутися. При цьому комісія не надала спостерігачеві документ, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка”, повідомили в ОПОРІ.

Також два порушення спостерігачі зафіксували в Українці. Виборча комісія №320772 почала своє засідання передчасно. Спостерігачі відзначають, що о 7:05, коли повинно було почати засідання ДВК, члени комісії вже опечатали виборчі урни, а сейф з бюлетенями був відкритий. На дільниці №320767 член виборчкому передчасно заповнила виборчі бюлетені.

До слова, за тиждень, 22 листопада, голосування планується ще в 11 містах. 29 листопада голосуватимуть Чернівці. Міста Бориспіль (Київська область) та Новгород-Сіверський (Чернігівська область) обиратимуть своїх міських голів уже на початку 2021 року: там переможці виборів померли від ускладнень, пов’язаних із коронавірусом.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено