Івано-Франківськ

“QR-коди та сповіщення про хворих, які були поряд”: нововведення уряду у боротьбі з COVID-19

В Україні хочуть запровадити нові цифрові інструменти для боротьби з поширенням коронавірусу.

З нововведень уряду у боротьбі з COVID-19- електронний запис на ПЛР-тест, контроль за самоізоляцією та сповіщення про хворих, які були поряд.

Про це повідомляє УНІАН, пише ПІК.

“Найближчим часом уряд також впровадить низку додаткових цифрових інструментів, які мають допомогти в боротьбі з пандемією. Це і електронний запис на ПЛР-тест, і додатковий контроль за самоізоляцією завдяки додатку “Вдома”. Це і національна система QR-кодів, яка фактично буде сповіщати громадян, що вони були в одному приміщенні із людиною, що захворіла”, – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За словами Шмигаля, Україна буде однією з перших країн світу, яка буде використовувати такі коди.

Раніше ідею зобов’язати українців відвідувати громадські заклади тільки за QR-кодом Денис Шмигаль висловив на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, найближчим часом буде запроваджено цифровізацію та централізацію збору інформації щодо фактів та підозр про випадки інфекційних захворювань.

“Це дасть нам можливість швидше та ефективніше планувати розширення лікарень, забезпечення персоналом та закупівлі ліків. Вдосконалення застосунку “Вдома” з впровадженням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції. Запуск електронного рецепта на антибіотики та розширення програми “Доступні ліки” на антибіотики. Запровадження електронного направлення на ПЛР-тестування, що дасть можливість відстежувати черги в режимі реального часу”, – сказав він.

Також, як зазначив Шмигаль, будуть запроваджені QR-коди для публічних місць, які централізовано генерують та розміщують самі заклади.

“Без сканування такого коду неможливо буде відвідати жоден заклад громадського харчування чи торговельний центр. Якщо потім людина захворіла, то всім, хто був у цьому закладі разом із нею будуть приходити відповідні сповіщення. Зараз таку систему повною мірою почала реалізовувати Велика Британія”, – пояснив він.

Окрім того, під час засідання уряду повідомили, що Україна закупить 6 мільйонів швидких тестів, а також ще 900 млн грн піде на додаткове забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено