Івано-Франківськ

Прем’єрна сесія оновленої облради: як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Як вже повідомляв ПІК 20 листопада 2020 року, на своє перше засідання зібралася Івано-Франківська обласна рада VIII демократичного скликання.

Розпочалася сесія із благословення на плідну та конструктивну роботу від представників духовенства.

DSC 4917

DSC 4925

На початку засідання обласна територіальна виборча комісія поінформувала про підсумки виборів депутатів обласної ради та визнала повноваження 84-х депутатів. З їх числа було сформовано п’ять депутатських фракцій.

DSC 4907

DSC 4911 1

Ключовими питаннями порядку денного стало обрання голови обласної ради та його заступників. Єдиним кандидатом на посаду керівника вищого представницького органу влади Прикарпаття було запропоновано Олександра Сича.

DSC 4961

За результатами таємного голосування його кандидатуру одноголосно підтримали всі присутні на засіданні 83 депутати.

DSC 4970 scaled

Два тижні минуло від оголошення результатів виборів. За цей час я, як лідер політичної сили, яка набрала найбільше голосів, докладав усіх зусиль, щоб досягнути компромісу між усіма політичними силами, які увійшли до складу новообраної ради. Переконаний, що мешканці Прикарпаття не голосували за жодного олігарха. Вони голосували за достойних, високопрофесійних, порядних і сумлінних співгромадян, яких вони знають. І коли мова йде про олігархів, то йдеться про підготовку до парламентських чи президентських виборів. Якщо раніше ми змогли утриматись від того, щоб облрада стала майданчиком для передвиборчих дебатів, то сподіваюся, що і далі так буде. Для політики є телебачення, а тут ми маємо сконцентруватися на вирішенні щоденних проблем нашої області“, – сказав Олександр Сич.Відтак голова обласної ради представив кандидатури на посади свого першого заступника і заступника.

DSC 4966

DSC 4994

Згідно з результатами таємного голосування першим заступником голови облради став Василь Гладій, а заступником голови обрано Миколу Палійчука.

DSC 4953

З присутніх 83 депутатів участь у голосуванні взяли 66 депутатів. “За” призначення цих двох кандидатур проголосували 64 депутати.

DSC 4989

Відзначимо, що вже 1 грудня 2020 року обласна рада збереться на друге пленарне засідання першої сесії, на якому планується утворити постійні депутатські комісії та обрати їх склад.

DSC 4928

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено