Івано-Франківськ

“Чорна п’ятниця”: що варто знати мешканцям Прикарпаття – поради Держпродспоживслужби

Цього року "Чорна п'ятниця" припадає на 27 листопада.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області надає  інформацію та поради як уберегтися від маніпуляцій зі знижками цін на товари, пише ПІК.

Багато магазинів, особливо з непродовольчою групою товарів (одяг, меблі, побутова техніка і т.п.), з метою залучення покупців роблять потужну рекламу періоду знижок, проте на практиці це лише переклеювання стікерів із ціною.

Тобто, навмисно завищують ціни на передодні “Чорної п’ятниці”, щоб потім продати товар зі знижкою. Також, продавці чи маркетологи, в цей день використовують одну з рекламних хитрощів, пропонують купити 1+1 =3, тобто три речі за ціною двох. Сама пропозиція для потенційного споживача є привабливою, тому не аналізуючи, що в ціну двох товарів, вже включена ціна третього ми деколи придбаваємо навіть непотрібні нам речу. 

Цього року "Чорна п'ятниця" припадає на 27 листопада.

Особливо в цей період потрібна пильність при купівлі товарів через Інтернет мережу, тому що в такий шалений бунт знижок можна потрапити на шахраїв.

“Якщо на дорогий товар стоїть дуже велика знижка, спочатку потрібно перевірити інформацію про продавця (найменування, обов’язково повна адреса місце знаходження, гарантійні зобов’язання, точна вартість товару, терміни доставки, характеристика продукції та інше). Важливо переглядати рейтинг та читати відгуки. Крім того, обирати доставку кур’єром з оплатою готівкою, або – в поштове відділення з післяплатою”, – радять в Держпродспоживслужбі.

Що стосується реклами про знижки, то вона має відповідати певним вимогам, а саме:

  • реклама про знижку цін на продукцію, про розпродаж повинна містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару;
  • реклама про проведення конкурсів, лотерей, розіграшів, призів заходів рекламного характеру тощо повинна містити інформацію про строки та місце проведення цих заходів та вказувати інформаційне джерело, з якого можна дізнатися про умови та місце проведення цих заходів.

Порушення в розповсюдження реклами знижок на Івано-Франківщині, відбувається дуже часто. Якщо порушник не надає інформацію щодо вартості реклами, тоді йому загрожує штраф.

Тому мешканцям  Прикарпаття не варто поспішати. З “Чорною п’ятницею” в Україні знижки та акції не закінчуються. Потрібно запланувати покупку і починати моніторити ціни заздалегідь.

До слова, звичай влаштовувати “Чорну п’ятницю” з’явився в 1966 році у США. Згодом багато країн перейняли традицію американців. З недавнього часу традиція влаштовувати “Чорну п’ятницю” перекочувала і до України.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено