Івано-Франківськ

Прикарпатцям на замітку: набули чинності зміни до правил дорожнього руху

Зміни до Правил дорожнього руху для водіїв і пасажирів, пішоходів та велосипедистів, введені раніше Кабміном, набули чинності.

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомив у Фейсбуці заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, пише ПІК.

Для водіїв та пасажирів:

  • Згідно з новими ПДР, водії та пасажири таксі, а також інструктори з водіння в населеному пункті й за його межами повинні бути пристебнуті. У зв’язку із цим таксисти зобов’язані забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні.
  • Не пристібатися в населеному пункті тепер дозволяється тільки водіям та пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Крім того, зміни в ПДР стосуються і вигляду номерних знаків – заборонено змінювати їхні розміри, форму, позначення, колір і розміщення, наносити на них додаткові позначення або закривати їх. Номерні знаки повинні бути чистими та достатньо освітленими.

Для велосипедистів:

За новими правилами, велосипедистам дозволено рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів:

  • Тепер пішоходи обов’язково повинні використовувати світловідбивні елементи в темний час доби й в умовах недостатньої видимості. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено