Івано-Франківськ

21 грудня 2020: День зимового сонцестояння

355-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 10 дні.

this day 4 1 1 1

Свята в Україні та світі

Цього дня світ відзначає День зимового сонцестояння, День гарячого шоколаду, День народження баскетболу, День народження кросворду, Свято середини зими «Йоль», День кухаря японської кухні, День прийняття Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Global Orgasm Day.

Окрім того, у США – День пам’яті бездомних людей, День коктейлю «Кокіто», День смажених креветок, День ківі, День подяки мініатюрним дівчатам, в Ізраїлі – День вчителя, у Фінляндії, Нідерландах – День святого Томаса, на Філіппінах – День збройних сил, у Туркменістані – День пам’яті першого президента, в Індії – Панча Ганапаті, у Китаї – свято Дунчжі.

Іменини

У понеділок, 21 грудня, іменини відзначають власники таких імен: Анфіса, Кирило, Вікторія і Сергій. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

den angela 854474 n4WpTyoW 1024x572 1 scaled

Яке сьогодні релігійне свято

За релігійним календарем сьогодні 21 грудня віряни вшановують пам’ять преподобного Патапія Фивського. Він народився в благочестивій християнській сім’ї. Досягнувши повноліття, пішов жити в єгипетську пустелю. Через роки Патапій прославився аскетичними подвигами. Люди почали приходити до нього за порадою, але преподобний захотів перебувати в мовчанні та відправився в Константинополь, де в міській стіні неподалік від Влахернської церкви зробив собі келію. Однак і тут люди дізналися про нього. До святого почали звертатися хворі. Патапій володів даром зцілення, тому допомагав всім стражденним.

t 1 1 58

Народні прикмети та традиції 

 

  • Якщо в цей день хуртовина, то літо буде непогожим.
  • Снігопад обіцяє дощове літо.
  • Якщо з ранку синички цвірінькають, вночі чекай морозу.
  • Якщо птиці під дах ховаються, буде заметіль.
  • Якщо день морозний і тихий, зима буде сніжною і м’якою.

Що не можна робити 21 грудня

 

  • У цей день було заведено відмовляти від нівечення і пристріту дівочу красу. Щоб самостійно захиститися від негативу на зап’ясті в’язали шовкову нитку.
  • У цей день не можна порушувати Різдвяний піст – відмовтеся від веселощів, жирної та м’ясної їжі.
  • Не можна проводити цей день у брудному будинку.

 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено