Івано-Франківськ

“Влада виграла”: у Франківську єпархія УПЦ програла суд

Йдеться про приміщення на вулиці Чорновола.

Як писала ПІК раніше, На Прикарпатті влада хоче забрати приміщення у єпархії УПЦ

17 грудня у Господарському суді Івано-Франківської області розглянули позов Івано-Франківської єпархії Української Православної Церкви до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі про скасування рішення від 22.08.2018 року, про припинення з 19.12.2018 р. договору оренди від 20.12.2006 р.

Йдеться про оренду нежитлових приміщень площею 19,1 кв.м, розташованих на першому поверсі в будівлі за адресою: вул. Чорновола, 6, та нежитлових приміщень площею 283,0 кв. м розташованих в будівлі за адресою: вул. Чорновола, 6-Б, укладеного між виконавчим комітетом міської ради та Івано-Франківською єпархією Української Православної Церкви.

За наслідками розгляду справи судом було прийнято рішення про відмову у задоволенні вимог позивача.

Попри те, що договір оренди нежитлових приміщень, який уклали ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи відповідача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому.

Водночас повідомляємо, що Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви скористається своїм правом оскаржити рішення суду першої інстанції до Західного апеляційного господарського суду.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено