Івано-Франківськ

Було-стало: ресторанний комплекс “Карпати” в Івано-Франківську (ФОТО)

Ресторан "Карпати" користувався величезною популярністю у 70 – 80-х роках.

photo 2020 12 07 16 39 45 scaled

В 1970 році по вулиці Галицькій на місці скверу навпроти теперішньої вулиці Сотника Мартинця збудували ресторанний комплекс «Карпати» (архітектор І.Гринів), пише ПІК.

Чотириповерхова будівля трохи відсунута вглиб від лінії забудови. Порушення норм щодо розміщення таких масштабних об’єктів у історичній зоні був характерним для того часу.

MyCollages 4 2 scaled

Будівля мала чіткі прямокутні форми, стрічкове засклення, втоплений углиб перший поверх і виступаючі колони, плаский дах із залізобетонною перголою. Масштаб і розміри виокремлювали будинок серед іншої забудови.

MyCollages 1 14 scaled

Під час будівництва комплексу знищено елементи фортечних укріплень.

Ресторан “Карпати” користувався популярністю у 70 – 80-х роках. На першому поверсі були бар і магазин «Кулінарія», другий займало кафе з літньою терасою, третій поверх — власне ресторан «Карпати», над яким ще розташувались дирекція та заготівельний цех. Якийсь час там працювало вар’єте.

У 1988 р. після ремонту ресторан перейменували на «Ювілейний». Під такою назвою заклад проіснував до кінця 1990‑х, коли його викупив банк «Прикарпаття». Відтак будівлю було реконструйовано (архітектор А.Цап’як) і вона набула нинішнього вигляду.

Тепер тут банківська установа, крамнички, а також  популярний ресторан.  MyCollages 21 scaled

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено