Івано-Франківськ

На Прикарпатті закликають не відвідувати служби у церкві Московського патріархату у Городенці

Місцеві депутати не можуть стояти осторонь і спостерігати за богослужіннями у "новому домовому храмі".

DSC 0259 1 scaled

На Прикарпатті депутати Городенківської міської ради закликали жителів громади не відвідувати богослужіння у храмі Української православної церкви (Московського патріархату), що розташований на території міста. Таке рішення обранці ухвалили на другій сесії Городенківської міської ради VIII демократичного скликання, пише ПІК.

Текст звернення у соціальній мережі Facebook оприлюднив міський голова Богдан Кобилянський. Пан голова зазначає, що депутати не можуть стояти осторонь і спостерігати за богослужіннями у “новому домовому храмі” УПЦ Московського патріархату у Городенці.

“На окупованих територіях священники Української православної церкви (Московський патріархат) моляться за бойовиків, освячують їхню зброю. Нагадаємо й те, що на цій війні з російським загарбником, захищаючи рідну землю, нас із вами, загинули кілька воїнів із Городенківщини”, – наголошують городенківські депутати.

Нагадуйть й про те, що Російська Федерація чинить злочин агресії проти України та тимчасово окупувала частину її території за допомогою російських збройних формувань, що складаються з регулярних з’єднань і підрозділів, підпорядкованих Міністерству оборони РФ, підрозділів та спеціальних формувань, підпорядкованих іншим силовим відомствам.

Як писала раніше ПІК, у Городенці у житловому будинку віряни православної церкви Московського патріархату облаштували Свято-Іллінський храм.

Читайте також:

Гості серед іншої культури. Священник з Прикарпаття опікується українською громадою на острові Сардинія (ФОТО)

Щоб виконувати місію. Франківський священник став блогером під час лікування від коронавірусу

Оцінка експерта: Що таке щастя і де його шукати

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено