Івано-Франківськ

“Тарифна” сесія Івано-Франківської облради: депутати звернулися до Президента та Уряду (ФОТО)

У середу, 20 січня, відбулася позачергова третя сесія Івано-Франківської обласної ради VIII демократичного скликання.

 

DSC 5449 scaled

Сьогодні, 20 січня, голова обласної ради Олександр Сич скликав позачергову третю сесію обласної ради, повідомляє ПІК. В народі її назвали “тарифною”.

У роботі позачергової сесії взяли участь 73 народних обранці.

На порядку денному обговорення лише одного питання:

Про звернення обласної ради щодо необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на один рік на підвищення тарифів на енергоносії.

DSC 5446 scaled

Що передувало?

З 1 січня зросли ціни на електроенергію, водопостачання, газ та доставку газу. Через масові протести українців влада таки пішла на регулювання цін у ручному режимі – і таки зменшила вартість газу та його доставки. Але депутати таки вирішили звернутися до влади.

«Дане в звернення буде ще одним кроком, щоб зупинити експерименти над українським народом», – зауважив заступник голови обласної ради Василь Гладій.

DSC 5456 scaled DSC 5457 scaled DSC 5462 scaled DSC 5466 scaled  DSC 5472 scaled

Не обійшлося під час сесії й без суперечок. Зокрема, про те, хто першим вніс пропозицію щодо цього звернення. Депутат Тарас Виноградник сказав, що першою пропозицію звернення винесла партія «Платформи громад». Як виявилося, першою була партія – «За майбутнє». 

«Задля справедливості я підтримую репліку колеги Томенчука щодо того, що спекуляції щодо цього питаня треба звести до рівня пристойності», – наголосив Олександр Сич.

DSC 5471 scaled

Все, що відбувалося під час сесії резюмував депутат Роман Ткач.

«У нас не політичне шоу, у нас сесія облради. Тому ми не можемо змагатися із головним шоуменом країни», – наголосив він у своєму виступі. 

За подання звернення проголосували – 67 депутатів. Утрималися 6 депутатів від «Слуги народу».

07ba1602 644e 4b7a 9e98 682d456dfe40 scaled

До слова, сесія зібралась реагуючи на звернення депутатських фракцій в обласній раді Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, політичної партії “Європейська Солідарність”, політичної партії “За Майбутнє”, “Батьківщина”, політичної партії “Всеукраїнське об’єднання “Платформа Громад”:

Додамо, що сесія відбувається з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних норм.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено