Івано-Франківськ

Оцінка експерта: як по-новому оцінюють майно, нерухомість та транспорт в Україні

Все, що потребує нотаріального оформлення і стосується нерухомого майна, потребує наявності звіту про експертну оцінку.

104438867 256378512290079 2126890385222183621 n 1 3 scaled

В Україні цього року єдину базу звітів із оцінки майна зробили для своїх громадян безкоштовною, повідомляє Експертний центр, пише ПІК.

Так звана «нова оцінка», що перевіряється модулем, унеможливлює заниження вартості оцінюваного об’єкту нерухомості чи транспорту для нотаріальних операцій. Вона була створена із надією, що буде встановлено контроль за порядком і якістю виконання звітів. Про ключові деталі нововведень – читайте далі.

Новий порядок – нова ціна

Коштує сьогодні нова оцінка нерухомості, комерційного майна і транспорту від 1000 грн. Вартість була зменшена за рахунок того, що оціночна компанія має можливість проводити безкоштовну реєстрацію звітів про оцінку майна (оціночних актів).

Ціна оцінки для цілей оподаткування за новим порядком або “оцінка по-новому” для фізосіб при продажу (дарування, успадкування не першої лінії спорідненості) в 2021 році становить:

Оцінка землі – від 1000 грн.

Оцінка квартири – від 1000 грн.

Оцінка будинків – від 1000 грн.

Оцінка комерційної нерухомості – від 1000 грн.

Оцінка автомобілів і іншого транспорту – від 1000 грн.

Виконується така робота за 1-2 доби. Якщо звіт потрібно терміново, то повідомляйте про це завчасно, експерти компанії прикладуть максимум зусиль для швидкого виконання роботи.

Важливо зазначити і те, що база сьогодні працює дуже повільно і має багато проблем із функціонуванням. Кожен звіт потрібно реєструвати безліч разів, допоки він не буде повністю внесений до реєстру. Це негативно впливає на весь процес роботи і не дає можливості  підготувати оціночний акт протягом кількох годин.

Купівля, продаж, дарування, спадщина: етапи експертної оцінки

Проводиться нова оцінка майна, нерухомості (житлових будинків, вбудованих приміщень, землі, квартир, гаражів і будівель, споруд), транспорту в Україні в 2021 році досить просто і організовано:

Етап 1. Замовник передає необхідні відомості і документи в оціночну компанію (Виконавцю). Документи можуть бути копіями чи мати електронних вигляд. Необов’язково привозити до офісу оригінали. Сплачує аванс у розмірі 50% від всієї вартості, а інколи у  повному обсязі.

Етап 2. Виконавець, тобто оціночна компанія, виконує звіт і реєструє його в новій базі звітів. Формує роботу і готує до передачі Замовнику.

Етап 3. Замовник отримує готовий зареєстрований Звіт. Далі можна здійснювати купівлю-продаж чи іншу нотаріальну операцію.

Експерти наголошують: все, що потребує нотаріального оформлення і стосується нерухомого майна, потребує наявності звіту про експертну оцінку. 

Читайте також: 

Оцінка експерта: Що таке щастя і де його шукати

Уряд продовжить карантин до 30 квітня – Шмигаль

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено