Івано-Франківськ

В Україні в півтора рази збільшилася кількість боржників за комуналку

Людині, яка потрапила до Єдиного реєстру боржників, можуть заблокувати банківські рахунки, вилучити його майно, а також обмежити виїзд за кордон.

В Україні кількість боржників з оплати комунальних послуг у 2020 році зросла на 50%, при цьому найбільше в судовому порядку з українців стягують заборгованість перед теплопостачальниками.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними OpenDataBot, посилаючись на дані Єдиного реєстру боржників, повідомляє ПІК із посиланням на УНІАН.

Зазначається, що у 2020 році відкрито 342,232 тисячі проваджень щодо українців, які не сплатили комунальні послуги. Це на 50% більше, ніж у 2019 році (близько 227 тисяч) проваджень.

За інформацією прес-служби, підприємства, яким найбільше заборгували громадяни, – це установи, які постачають опалення та воду.

У повідомленні сказано, що особа визнається боржником з оплати комунальних послуг у судовому порядку. При цьому з комуналки передбачено спрощене провадження. Якщо боржник не виконує вирок суду, він потрапляє до реєстру боржників. Це стандартна процедура, яку використовують будь-які стягувачі: комунальні установи, банки, колектори.

Особі, яка потрапила до Єдиного реєстру боржників, можуть заблокувати банківські рахунки, вилучити її майно, а також обмежити виїзд за кордон. Однак Комунальні підприємства можуть припинити надання послуг боржникам ще в досудовому порядку“, – цитує прес-служба адвоката Наталію Гнатуш.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено