Івано-Франківськ

Степанов виступив за підвищення зарплат медикам та назвав цифри

Законопроектом пропонується платити молодшому медичному персоналу від 12040 гривень, а лікарям і керівникам медзакладів - в районі 21890–26268 гривень.

Мінімальний розмір заробітної плати для медпрацівників залежатиме від прожиткового мінімуму на 1 січня / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступив за підвищення зарплат у медичній галузі.

Про це повідомляє Telegram-канал МОЗ, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

Зазначається, що підвищувати соціальні стандарти для працівників медичної системи – одне з пріоритетних завдань, які вирішує МОЗ.

За словами Степанова, МОЗ розробив законопроєкт «Про визначення розміру оплати праці медичних та інших працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я».

Ним передбачено, що мінімальний розмір заробітної плати для медпрацівників залежатиме від прожиткового мінімуму на 1 січня календарного року та становитиме від 5,5 прожиткових мінімумів (для молодшого медичного персоналу), що складає приблизно 12040 гривень, до 10–12 (для лікарів і керівників медзакладів), що складає від 21890 – 26268 гривень.

«Наші лікарі, медичні працівники та науковці заслужили право на гідну оплату праці. Нині вони – на передньому краю оборони, на «ковідному нулі». Тому закликаю народних депутатів, після винесення законопроєкту в зал, на практиці довести свою відданість людям, які рятують українців щодня, і підтримати документ. Віддайте борг нашим рятівникам!» – наголосив очільник МОЗ.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2021 року прожитковий мінімум в Україні становить 2189 гривень.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено