Івано-Франківськ

На Тернопільщині знайшли масштабне сміттєзвалище

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) знайшла масштабне сміттєзвалище на території одного з підприємств на Тернопільщині.

Щоб його виявити, довелося звернутися до Державного космічного агентства.

Про це повідомила пресслужба Держекоінспекції, пише ПІК.

medium

Держекоінспекція за допомогою супутникових ретроспективних знімків виявила захоронення великої кількості відходів на земельній ділянці підприємства ТОВ «Еко-Лідер Т», що у Тернопільській області.

«Ми отримали звернення щодо порушення законодавства у сфері поводження з відходами підприємством ТОВ «Еко-Лідер Т» у Тернопільській області. Діяльність підприємства, що знаходиться за зазначеною юридичною адресою, не здійснювалась, тож перевірку провести не вдалось. Щоб встановити факт порушення, ДЕІ звернулась до Державного космічного агентства з проханням надати супутникові знімки цієї земельної ділянки в ретроспективі», – розповів Андрій Мальований.

На одержаних від агентства фото зафіксовано збільшення площі сміттєзвалища на ділянці з 5 до 9,1 гектара протягом 2018-2020 років.

«Розмір збитків від засмічення земельних ресурсів попередньо становить майже 80 мільйонів гривень. Після проведення перевірки об’єкта інспекція розрахує точну суму шкоди», – підкреслив Андрій Мальований.

Держекоінспекція вже направила лист до Служби безпеки України щодо відкриття кримінального провадження.

«Також ДЕІ готує подання щодо анулювання дозволів, що видані ТОВ «Еко-Лідер Т», адже суб’єкт господарювання не здійснює діяльність за місцезнаходженням юридичної адреси», – додав Андрій Мальований.

Читайте також у ПІК:

Магнітні бурі у березні: які дні найнебезпечніші

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено