Івано-Франківськ

Медичні заклади Долини досі не перейшли у власність міста (ФОТО)

Долинська міська рада до цього часу не ухвалила рішення про прийняття у комунальну власність Долинської громади.

Медичні заклади Долини відвідав голова Калуської районної ради Михайло Лаврів. Про це йдеться на сайті районної ради, пише ПІК.

D002 scaled

22 грудня Калуська районна рада прийняла рішення про передачу КНП “Долинська багатопрофільна лікарня” та КНП “Центр первинної медичної допомоги» у власність Долинської міської ради.

“І хоча рада затвердила Програми, які передбачають кошти на оплату енергоносіїв та медикаментозного забезпечення окремих груп населення, проте використання даних коштів заблоковане у зв’язку з неприйняттям закладів у власність”, – йдеться у повідомленні.

Затягування процесу прийняття медзакладів у комунальну власність та несплата комунальних послуг і енергоносіїв створює загрозу для життя і здоров’я пацієнтів та унеможливлює нормальне функціонування, надання медичних послуг хворим на COVID-19, переконаний голова Калуської районної ради Михайло Лаврів.

5 березня він відвідав медичні заклади Долини. Відтак відбулася нарада голови районної ради Михайла Лавріва та генерального директора лікарні Мирослава Вакалюка за участі головного бухгалтера Тетяни Мелешко та медичного директора Ольги Ільчишин, у ході якої акцентували увагу на основних проблемних питаннях.

Медичні заклади Долини досі не перейшли у власність міста (ФОТО) D001 scaled D003 scaled

Зокрема, досі не затверджено фінансовий план медичного закладу, а через затягування процесу прийняття лікарні у комунальну власність Долинською міською радою неможливе використання коштів на енергоносії і комунальні послуги. Крім того, затверджені Долинською міською радою суми на оплату енергоносіїв і комунальних послуг – недостатні: при потребі на рік 6 млн 400 тис. гривень затверджено всього 2 млн гривень.

Аналогічна ситуація і в Центрі первинної медичної допомоги. Ще однією проблемою є критична заповнюваність лікарні хворими на COVID-19: із планових 115 ліжок на сьогодні розгорнуто 130 ліжок, які заповнені на 100%.  Крім того, критична завантаженість медиків первинної ланки у зв’язку із пандемією, однак ніяких доплат за обслуговування хворих на COVID-19 їм не передбачено.

 Читайте також у ПІК:

У Долині реконструюють приймальне відділення лікарні (ВІДЕО) 

СОVID-19 на Прикарпатті: де найбільше нових випадків за добу  

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено