Івано-Франківськ

У Франківську прийняли рішення щодо безпеки дорожнього руху

На засідання розглянули ряд важливих запитань.
Сьогодні, 19 березня, о 13:00 відбулося засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху, інформує ПІК.

На комісії  розглянули наступні питання:

1. Про вжиття заходів для підвищення безпеки на аварійно-небезпечному перехресті вулиць Гаркуші – Грюнвальдська – Василіянок – Грушевського. Перехрестя хочуть реконструювати. На комісії вирішили замовити розробку проєктних пропозицій і розробку проєкту перехрестя, з метою оптимізації руху транспорту на перехресті. 

«Ми аналізували, що більшість ДТП стаються через: перевищення швидкості, і через те, що перехрестя дуже широке. Найпростіше – це облаштувати тут мінікільце – таке, яке є на Північному Бульварі, або на перехресті вулиць Хоткевича-Миру. Але тут інша ситуація, бо тут ще й  рух громадського транспорту. Тому потрібно пріотеризувати його», – пояснив начальник міського управління комунальної політики Мирослав Федорків.

2.Розгляну ідею нової схеми організації дорожнього руху кільцевої розв’язки на перехресті вулиць Надрічна-Набережна-Галицька.

 “Кільце зробити турбованим. Відтак, удвічі збільшується пропускна здатність кільця у цій ділянці. Утворюється третя смуга для повороту праворуч”, – зазначив Мирослав Федорків.
3. Затвердження переліку об’єктів на облаштування острівців безпеки. Таким чином, у цьому році прийняли рішення встановити 13 острівців безпеки:
  • перехрестя Незалежності – Івасюка – Микитинецька;
  • Галицька, 203;
  • Івасюка (в напрямку Миколайчука – Стуса, за перехрестям);
  • Івасюка (перехрестя, ближче до вул. Миколайчука та “Епіцентру”);
  • Миколайчука (поблизу ТРЦ “Арсен”);
  • Миколайчука (ближче до перехрестя з вулицею Стуса);
  • Набережна ім. Василя Стефаника (“Калинова Слобода”);
  • решту острівців безпеки встановлять на вулиці Набережній, аж до Пасічнянського моста.

4. Звернення щодо зміни інформаційно-вказівного знаку 5.16 “Напрямки руху по смугах” на мості через р. Бистрицю Солотвинську по вул. Галицькій з дозволом на рух прямо та прямо-праворуч в напрямку центру міста,

“Якщо говорити конкретно про цей міст, ми довго дискутували щодо цих знаків і подумали, що варто дати у пріоритет проїзд громадського транспорту. Мова йде про те, щоб з дорожнього знаку “рух прямо” та “рух праворуч” встановити “рух прямо” для лівої смуги та “рух прям праворуч” для громадського транспорту на правій смузі. Ми замовили проєктно-кошторисну документацію і на наступне засідання будуть подані певні проєктні рішення на розгляд членів комісії”,– сказав начальник управління інфраструктурної політики у Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Назарій Рогів

5. Запропонували перенести дорожній знак стоянки таксі до магазину «Вина світу».

“Потрібно розробити проєкт організації дорожнього руху на цій ділянки та погодити з поліцією”, – наголосив Михайло Смушак.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено