Івано-Франківськ

В Україні зростають ціни на продукти: олія вже по 60 гривень

В державі попри зміцнення гривні продовжують дорожчати продовольчі товари.

В Україні спостерігається зростання цін на продукти харчування, зокрема піднялися в ціні хліб, олія та цукор. Про це у соцмережі повідомив політичний експерт Олексій Кущ, пише News time.

В Україні спостерігається зростання цін на продукти харчування

“Кажуть соняшникова олія вже по 60 грн. Вся річ у тому, що урожай хороший. Насправді перед нами черговий виток агфляції або аграрної інфляції, коли на тлі помірного зростання загального індексу цін, вартість продуктів харчування змінюється в гіпердинаміці”,зазначає фахівець.

Для бідного українського суспільства це критична проблема, оскільки найбільше зростання цін б’є по малозабезпеченим. І дієвого способу розв’язати ситуацію нема.

“Дієвим буде лише зміцнення гривні на 10-15%, як у 2019-му, але подібна терапія доб’є нашу промисловість Тут мова про те, що такі валюти як наша стають амортизатором світової інфляції, вбираючи в себе свою краплю світової емісійної хвилі. Імпортуючи інфляцію зі світовими цінами на сировину. Не будемо настільки наївними, щоб не зрозуміти: за все доведеться платити. І за відсутність монетарного суверенітету в першу чергу. Наприклад, в ціні соняшникової олії, — додає Олексій Кущ.

На гривню, дві, а той більше ціни на деякі продукти можуть зростають кожного тижня. Зокрема, це помічають люди, які проживають у сільській місцевості.

Читайте також у ПІК:

Які продукти найбільше подорожчали у лютому 

В Україні можуть повернути єдину платіжку за газ 

Україну заполонили фальшиві гроші: як впізнати підробку 

Чи перейде Україна на літній час, остаточно можуть вирішити в середу   

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено