Івано-Франківськ

У Тернополі реалізують масштабний проєкт з поліпшення якості води

Передбачається, що станцію знезалізнення води у Тернополі введуть в експлуатацію наприкінці цього року.
Кардинально вирішити проблему з перевищенням показників заліза у воді дозволить масштабний проєкт, який почали реалізувати у Тернополі.

Йдеться про будівництво станції знезалізнення води, передає Укрінформ, пише ПІК.

«Проблема наявності осаду заліза в питній воді, що потрапляє в розподільчу мережу Тернополя, стає з роками все гострішою. Адже у місто вода подається із глибин водоносного горизонту та містить в собі чимало металів. І це, незважаючи на такі заходи, як промивка мереж, що проводяться у місті не лише планово, а й позапланово. На жаль, вони дають лише тимчасовий результат. Тому в рамках реалізації другого проєкту розвитку міської інфраструктури, що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку, почали зводити один із найбільш стратегічних об’єктів для нашого міста. Це – станція знезалізнення води. Крім того, розпочато реконструкцію водопровідної насосної станції третього підйому у Тернополі», – розповів кореспонденту агентства міський голова Тернополя Сергій Надал.

1616760179 250
1616760207 215

За його словами, зараз на майданчику водопровідної насосної станції №4 за присутності консультантів міжнародного проєкту завершуються роботи з будівництва фундаменту будівлі станції знезалізнення.

1616760237 858
1616760267 841

Зокрема, триває будівництво резервуара оборотної води об’ємом 500 куб. м, уже змонтовано запірну арматуру діаметром 800 мм на вході одного з двох водоводів, які постачають воду з Верхньо – Івачівського водозабору. Сама ж станція за допомогою семи груп напірних фільтрів забере всі негативні домішки і метали з води, що подається тернополянам. За добу можна буде очищувати та знезалізнювати 42 тис. куб. м води, додав міський голова.

Під час цього масштабного проєкту, який суттєво вплине на якість води та її смакові характеристики, використовуються найсучасніші технології, які широко застосовують, зокрема, у європейських країнах та США.

1616760294 355

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено