Івано-Франківськ

У Польщі вакцинуватимуть людей всюди, де тільки можна

В країні не виключають можливості вакцинації людей у місцях праці з огляду на появу значних обсягів вакцини у другому кварталі.

У Польщі людей вакцинуватимуть на робочому місці. Про це заявив голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, який в уряді відповідає за щеплення населення, пише Укрінформ.

У Польщі людей вакцинуватимуть на робочому місці.

“Ми хочемо, щоб щеплення відбувалися всюди, де це можливо з точки зору безпеки пацієнта”, – сказав він.

Дворчик також додав, що у Польщі значно прискориться у другому кварталі. Якщо у першому кварталі цього року до Польщі було доставлено загалом 6 млн доз вакцини, то лише впродовж квітня очікується доставка 7 млн доз вакцини. Відтак спостерігатиметься кількаразове прискорення вакцинації населення.

Додамо, що з 30 березня Польща запровадила нові правила перетину кордону країни. Усі, хто прибуває до Польщі з-за меж ЄС, зокрема й України, повинні будуть відбувати обов’язковий карантин. З нього звільнятимуться лише після здачі негативного тесту на коронавірус вже після прибуття до Польщі.

Водночас, усі, хто в’їжджатиме до Польщі з інших країн ЄС, уникнуть обов’язкового карантину у випадку представлення на кордоні негативного тесту на коронавірус, виконаного упродовж останніх 48 годин перед перетином кордону. Розпорядженням уряду РП, санітарний контроль, який донедавна діяв лише на кордонах з Чехією та Словаччиною, відтепер вводиться також і на кордонах з Німеччиною та Литвою.

Станом на 30 березня у Польщі виконано вже 6 млн щеплень, понад 2 млн осіб отримали по дві дози.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено