Івано-Франківськ

На Бурштинському водосховищі заборонили рибальство

Заборона діятиме з 1 квітня по 10 червня 2021 року.

Івано-Франківський рибпатруль наголошує, що любительське рибальство на Бурштинському водосховищі та відвідному каналі ТЕС заборонено з 1 квітня по 10 червня 2021 року.

За порушення правил рибальства передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність:

  • Грубе порушення правил рибальства (як от лов риби сітками, острогами, способом багріння, а також вилов риби понад добову норму – 3 кг) карається накладенням штрафу на громадян від 340 до 680 грн з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів.
  • Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від 1700 до 3400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років.
  • Ті самі діяння, якщо вони вчинені із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу або особою, раніше судимою за злочин, передбачений ст. 249 ККУ, караються штрафом від 3400 до 6800 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, чи позбавленням волі на той самий строк.

Крім штрафу за незаконне рибальство правопорушнику нараховуються ще збитки за кожну виловлену рибину, незалежно від її розміру та ваги.

Ось такси (в гривнях) на поширені види риб: судак – 510, сом – 425, щука – 340, сазан – 306, рибець, білий амур, білизна, товстолоб – 255, лящ – 170, лин – 119, плітка, клепець – 85, краснопірка – 68 , плоскирка, бичок – 34, головень, окунь, верховодка, карась сріблястий, пічкур, йорж, в’юн – 17.

Читайте також:

Бурштинський “Житловик” розділили на дві частини: що далі

Бурштинська ТЕС: обладнання станції інспектуватимуть безпілотники (ФОТО)

У Бурштині для учасників АТО/ООС виділили 30 тисяч гривень

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено