Івано-Франківськ

Долинська рада вимагає виплату 300% «ковідних надбавок» медикам

Міська рада вимагає забезпечення повноцінної виплати 300% надбавок до заробітної плати медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19.

May be an image of 1 особа, гроші та текст

Крім того, міська рада вимагає забезпечити громадян України можливістю отримати щеплення проти COVID-19 якісними, сертифікованими у Європейському Союзі вакцинами.

«До третьої хвилі пандемії центральна влада знову виявилася не готовою» – йдеться у Зверненні депутатів Долинської міської ради до вищого керівництва України.

Депутати наголошують:

 «Якщо у Європі зростання захворюваності стримується розгортанням вакцинації, то Україна в цьому питанні далеко відстала. При цьому станом на сьогодні МОЗ завезло в Україну лише 500 000 вакцин Covishield, що вистачить для 0,6% українців».

Виражаючи інтереси Долинської територіальної громади, депутати направили Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, Міністра охорони здоров’я щодо забезпечення виплат «ковідних надбавок» медичним працівникам та зриву кампанії з вакцинації.

“Низькі темпи вакцинації є смертельно небезпечними для багатьох людей, які можуть захворіти новими, більш агресивними штамами вірусу. Особливо мешканців Івано-Франківської області, де фахівці Інституту молекулярної біології і генетики НАН виявили нову, більш агресивну мутацію «британського» штаму коронавірусу. За даними Держстату у січні 2021 року смертність перевищила смертність рік тому на 7,5%, що може свідчити про прихований розвиток пандемії, адже за офіційними даними МОЗ смертність від COVID-19 менша”, – йдеться в повідомленні.

Також депутати вважають, що реакція влади на ці проблеми має бути невідкладною:

“У зв’язку з цим вважаємо необхідним на черговому/позачерговому засіданні сесії Верховної Ради України обговорити та прийняти невідкладні рішення, які допоможуть зупинити розвиток пандемії”.

Депутати вимагають:

1. Забезпечити повноцінну виплату 300% надбавок до заробітної плати медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID 19.

2. Забезпечити громадян України можливістю отримати щеплення проти COVID-19 якісними, сертифікованими у Європейському Союзі вакцинами.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено