Івано-Франківськ

У Калуші підвищать тарифи за вивезення сміття

В місці зміниться підприємство з вивозу побутових відходів, яке планує підвищити тарифи.

У Калуші суттєво подорожчає послуга вивозу сміття. Відповідне оголошення оприлюднили на сайті Калуської міської ради, пише ПІК.

У Калуші суттєво подорожчає послуга вивозу сміття.

“Встановлення тарифів на надання послуг з поводження з побутовими відходами (вивезення твердих побутових відходів) є необхідним кроком, оскільки рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради товариство з обмеженою відповідальністю “Еко-Прикарпаття” визначено виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Калуської міської територіальної громади строком на п’ять років”, — йдеться в оголошенні.

Зараз такі послуги надає комунальне підприємство “Екосервіс”, тариф якого становить 14,63 гривні на місяць  для мешканців багатоквартирних житлових будинків і 16,72 гривні — для мешканців приватного сектора.

Новий виконавець послуг пропонує встановити такі тарифи:

  • для населення багатоквартирних будинків 109,82 кгривні з ПДВ за 1 куб. метр, або 23 гривні на одну людину в місяць;
  •  тариф для мешканців приватного сектору на послугу вивезення твердих побутових відходів буде становити 23 гривні на одну людину в місяць (тариф пільговий на період укладення договорів та забезпечення контейнерами 0,12 куб. метра, економічно обґрунтований тариф становить 28,77 гривні).
  •  для бюджетних установ — 115,41 гривні з ПДВ за 1 куб. метр;
  • для інших категорій споживачів — 110,17 гривні з ПДВ за 1 куб. метр.

Таким чином, у випадку затвердження таких тарифів вартість послуги з ввезення  твердих побутових відходів для калушан, які проживають у багатоквартирних житлових будинках зросте приблизно на 57%, а для мешканців приватного сектору — на 37% (на пільговий період).

ТОВ «Еко-Прикарпаття» розпочне надавати послуги з поводження з побутовими відходами усім категоріям споживачів на території Калуської міської територіальної громади з 1 травня 2021 року.

У разі затвердження таких тарифів калушани платитимуть за вивезення твердих побутових відходів значно більше за мешканців Івано-Франківська.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено