Івано-Франківськ

Ляшко розповів, як можна за три тижні подолати COVID-19

Якщо всі носитимуть упродовж трьох тижнів маски, не знімаючи, в Україні коронавірусна хвороба буде подолана.

Як передає Укрінформ, про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі «5 каналу», пише ПІК.

«Є дослідження CDC (Атланта, Центр з контролю та профілактики захворювань у США, – ред.) вони сказали, якщо б люди впродовж трьох тижнів носили всі маски не знімаючи, в нас коронавірусна хвороба була б подолана. Не знімайте маски, носіть, і ми пройдемо епідемію коронавірусної хвороби. Мийте руки і уникайте скупчення людей і при нагоді зробіть щеплення і не тільки від коронавірусної хвороби», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що рік тому, на початку запровадження карантинних обмежень, дуже важко було пояснити, навіщо потрібен карантин.

«Досить тяжко було пояснювати весною 2020 року, чому в нас жорсткий карантин. Люди не бачили хворого, і ніхто ні в кого з близьких не хворів. Сьогодні така ситуація, що вже за п’ять рукостискань ви будете знати якусь історію людини, яка перехворіла і перехворіла тяжко. Сьогодні ми можемо сказати, що застосування локальних карантинних обмежень дає свій результат. І Чернігівська, і Чернівецька і Закарпатська області вже підходять до того, що найближчими днями – 3-4-5 днів і вони перейдуть з червоного рівня в жовтий рівень епідеміологічної небезпеки, це значить, що в них буде знято жорсткі карантинні обмеження», – запевнив головний санітарний лікар.

За його словами, в місті Києві сьогодні вкрай важка ситуація, що пов’язано із чималим скупченням людей і, в тому числі, з так званою пандемічною втомою.

«Скільки би ми не писали на папері обмежень, якщо ми всі разом не будем їх дотримуватись, вони не будуть давати ефекту. І тут не питання до влади. І зокрема введення карантинних обмежень – це особиста відповідальність кожного. Людини, влади, органів місцевого самоврядування. Те, що лікарні не готові, – це недопрацювання органів місцевого, які повинні були розвивати систему охорони здоров’я матеріально – технічну базу», – наголосив Ляшко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено