Івано-Франківськ

На Рогатинщині на місці сміттєзвалища створили green-зону (ФОТО)

Активні жителі села Верхня Липиця перетворили смітник на зелену зону.

На Рогатинщині небайдужі активісти навели порядок у своєму селі – Верхня Липиця: почистили сміттєзвалище і навіть відремонтували дорогу. Про це повідомляє Рогатинська міська рада, пише ПІК.

613afb897a7ecef

ca6711c3b7d5090

Не так давно на вулиці Шкільній цього мальовничого села було стихійне сміттєзвалище. Сюди тривалий час звозили різний непотріб з вулиць В.Липиці. Кількість побутових відходів збільшувалась і перетворила мальовничий куточок природи біля річки Нараївки на огидне видовище.

Щоразу це сміттєзвалище «муляло» око хазяйновитим ґаздам, які прямували до церкви, школи чи  дитячого садка. І коли зійшов сніг, окремі з них твердо вирішили «кинути виклик» захаращеній ділянці. Упродовж кількох днів активісти трудилися в поті чола, прибираючи сміття на території. Задумане вдалося, місцина набула первісного вигляду.

“Та просто прибрати смітник, на думку ініціативних людей, було замало. Надумали зробити так, щоб віднадити людей смітити біля Нараївки знов. Відтак виникла ідея створити green-зону на місці ліквідованого звалища. Тож на ділянці висадили саджанці молодих дерев, які власним коштом придбав С.Бойко: 15 лип, 5 берізок, а також хвойні породи – 15 ялинок, щоб місцина залишалася привабливою навіть взимку”, – йдеться у повідомленні.

Енергійності активних жителів Верхньої Липиці вистачило не лише на зелену зону, вдалося підремонтувати майже кілометр дороги, що пролягає вул. Шкільною «Підпастиником». Тепер, прямуючи вулицею до школи, магазину чи Божого храму милує погляд дивовижний краєвид, який вдалося відродити завдяки спільній праці небайдужих земляків.

251b74a39291643

eb19be8792f10e0

До слова, напередодні Великодніх свят у Рогатинській громаді стартують толоки, під час яких планують висадку зелених насаджень, а також прибирання громадських міст. Небайдужих краян закликають долучитися до доброї справи щодо впорядкування благоустрою громади.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено