Івано-Франківськ

Мешканці Прикарпаття занепокоєні “не своїми” показниками газових лічильників: що кажуть в “Івано-Франківськгазі”

Контролери газової компанії вже розпочали інвентаризацію, в ході якої здійснюється фотофіксація поточних показань.

Мешканці Прикарпаття – користувачі онлайн-сервісів на початку квітня зіткнулися із труднощами при передачі показань лічильників: люди подавали один показник, а зараховували інший. ПІК пояснили в АТ “Івано-Франківськгаз”, що стало причиною збою передачі показань.

Мешканці Прикарпаття на початку квітня зіткнулися із труднощами при передачі показань лічильників

Впродовж минулого року ціни на газ  в області,  і  в Україні загалом значно коливались. Так, вартість газу для побутових споживачів в грудні була в 2,3 рази вищою за ціну липня.

Більшість домогосподарств змушені були підлаштовуватись під цінові коливання: передавали вищі показання влітку і менші – в зимові місяці. Таким чином, люди намагалися “зекономити” на комунальних послугах.

“Наприклад, в січні – лютому 2021 року домогосподарства з газовим опаленням передавали АТ «Івано-Франківськгаз» обсяги споживання близькі до 50 куб м на місяць. Що не може відповідати дійсності. Подібні дії побутових споживачів призвели до викривлення балансу газорозподільних компаній”, – зазначають у компанії.

Крім того, із поширенням коронавірусної хвороби на території нашої країни почастішали випадки недопуску контролерів АТ «Івано-Франківськгаз» для зняття показань лічильників. Це зробило неможливим ефективну звірку фактичних обсягів споживання газу і спричинило технічні проблеми з врахуванням переданих показань.

З цієї причини зараз і відбувається інвентаризація показань лічильників. Після її завершення показання лічильників будуть приведені у відповідність. 

Людей закликають вчасно подавати показники газового лічильника, а також завантажувати фото, яке підтверджує правильність показника.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено