Івано-Франківськ

На Львівщині від укусу кліщів постраждали 40 людей

В 11 мешканців області виявили хворобу Лайма (інфекційне захворювання, що спричинене бактеріями із трансмісивним способом передачі інфекції).

На Львівщині за поточний період 2021 року  до медзакладу через укуси кліща звернулися 40 людей. Про це у соцмережі повідомила головна епідеміологиня області Наталія Тімко-Іванченко, пише ПІК.

На Львівщині за поточний період 2021 року  до медзакладу через укуси кліща звернулися 40 людей.

“Кліщі виходять на «полювання» з березня по листопад, а у раціоні їх харчування впродовж всього життя – виключно кров, у тому числі й людська. Підступність кліщів полягає в тому, що вони присмоктуються до тіла людини непомітно і безболісно, внаслідок чого кліщів виявляють на наступний день після присмоктування, але зазвичай – пізніше”, – зазначила пані Наталя.

 Вона також додала, що хворобу Лайму діагностували за І квартал 2021 року у 11 людей проти 18 за аналогічний період минулого року. За 2020 рік на Львівщині зареєстрували 169 випадків (6,7 на 100 тисяч населення) хвороби Лайма (бореліозу) проти 241 (9,6 на 100 тисяч) у 2019 році.

До слова, головні правила як вберегтися від нападу кліщів:

  • Одягайте для відпочинку на природі світлий одяг, який закриває відкриті ділянки тіла і обов’язково оглядайте один одного по поверненню з метою виявлення кліщів.
  • На відкриті частини тіла нанесіть репелент (продаються у торгових мережах), що відлякує кліщів.
  •  Відпочивайте на сонячних, відкритих галявинах, а не біля кущів, ходіть посередині стежин.
  • Якщо присмоктування кліща все ж відбулось – не лякайтесь. Вашу безпеку гарантує грамотне видалення кліща. Краще зробити це у кабінеті медичного закладу.
  • Про укус проінформуйте сімейного лікаря. Виконайте всі його рекомендації.
 Щоб попередити розмноження іксодових кліщів на присадибній ділянці, у саду, необхідно розчищати ділянку, знищувати сухе листя та травостій, регулярно викошувати трав’янисту рослинність. З метою знищення кліщів
проводиться акарицидна обробка на відкритій місцевості.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено