Івано-Франківськ

В Україні стартувала COVID-вакцинація правоохоронців (ФОТО)

В Україні 17 квітня розпочалася вакцинація від COVID-19 співробітників системи органів Міністерства внутрішніх справ.

Загалом щеплення планується зробити близько 800 тисячам правоохоронців та членам їх сімей.

Про це йдеться у заяві очільника МВС Арсена Авакова, пише ПІК з посиланням на Суспільне.

За його даними, першими будуть щеплені працівники, які найбільше контактують з населенням: гарнізони аеропортів Бориспіль та Жуляни, підрозділи Нацгвардії в зоні ООС, працівники громадської безпеки, підрозділи патрульної поліції.

Далі планується вакцинувати всіх співробітників системи МВС: Нацполіцію, ДСНС, Нацгвардію, прикордонну службу, сервісні центри, вищі навчальні заклади, експертну службу, співробітників МВС.

Наступним етапом медики МВС вакцинуватимуть сім’ї співробітників відомства. Загалом із сім’ями планується охопити близько 800 тисяч правоохоронців.

“Це виключно добровільна справа. Але я впевнений, що це необхідний захід для тих, хто перебуває в зоні ризику, виконуючи свої професійні обов’язки”, – наголосив Аваков.

Правоохоронців вакцинуватимуть препаратом CoronaVac, розробленим китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, і Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Очільник МВС переконаний, що масове щеплення дозволить створити колективний імунітет та подолати пандемію коронавірусу.

“Жодна вакцина не дає стовідсоткової гарантії того, що людина не захворіє. Але більш ніж сторічний досвід використання вакцин, показав – хто вакцинувався гарантовано перенесе захворювання у легшій формі. Я обов’язково зроблю щеплення”, – запевнив Аваков.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено