Івано-Франківськ

Президент України підписав закон про призов резервістів на військову службу

Передбачається створення на базі військкоматів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
03ea3e8cdcd6c52a111e49e23f403025 1559319546 extra large 1024x682 1 scaled
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про призов на військову службу резервістів в особливий період без оголошення мобілізації. У березні Рада прийняла відповідний закон, повідомляє прес-служба Офісу президента, пише ПІК.

Цей закон передбачає, що призов резервістів в армію може бути без мобілізації. Це дає змогу оперативно доукомплектувати резервістами військові частини всіх сил оборони держави, чим суттєво підвищити їхню боєздатність під час військової агресії, що стрімко наростає.

На громадян, яких призиватимуть із числа резервістів у особливий період, поширюватимуться ті самі трудові, соціально-правові та освітні гарантії, які передбачені для мобілізованих осіб.

Зокрема, передбачається створення на базі військкоматів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки; упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Удосконалюється порядок здійснення військового обліку резервістів, серед іншого за допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Оберіг” (Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів).

Читайте також:

Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі (ВІДЕО)

Дорослих дітей в Україні зобов’яжуть утримувати непрацездатних батьків

нці прибирати місто до Великодня (ВІДЕО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено